Preview Mode Links will not work in preview mode

Fokuspodden


Jun 14, 2023

Forskning om hur vi kan leva längre och hålla oss friska är ett fält som får mycket finansiering från bland annat tech-miljardärer med dödsångest. Målet är att ge människor väsentligt längre liv och dessutom rentav rulla tillbaka åldrandet. För detta ändamål studerar forskningen allt ifrån DNA till kosttillskott och livsstil i allmänhet med rätt motion, diet och allmän meningsfullhet. Vi pratar om bland annat longevity-gurun David Sinclair i USA som äter ett mål mat om dagen, vi talar om zombieceller, vinsterna med fasta och den nya mirakelmedicinen som får alla att gå ner i vikt. Gäster: Erik Hörstadius, skribent, Johan Frostegård, professor i medicin vid KI och hälsoingenjören Ewa Meurk, föreläsare och författare. Programledare: Nina Solomin.

Detta är sista avsnittet av Fokuspodden för säsongen. I sommar släpps vår nya podcast Tala ut! I Fokus varje onsdag med start 21 juni. Missa inte när stridbara profiler berättar sin bästa historia. Finns där poddar finns.

21 juni Hanif Bali, 36, tidigare moderat riksdagsman och känd twittrare

28 juni Kajsa Ekis Ekman, 43, feminist och författare

5 juli Henrik Jönsson, 48, entreprenör och youtuber med mer än hundratusen följare

12 juli Sofie Löwenmark, 42, grundare av doku.se som granskar islamism

19 juli Dan Korn, 60, chefredaktör Bulletin, hobbyantropolog, författare

26 juli Nalin Baksi, 56, psykiatrisjuksköterska, tidigare riksdagsledamot för S

2 augusti Gudrun Schyman, 75, tidigare partiledare Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ, kommunalpolitiker i Simrishamn

9 augusti Johan Hakelius, 55, författare och politisk chefredaktör Fokus